Parkeergarage en eventplein Lammermarkt

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de stad. Daarom krijgt Leiden twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum. Onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. Dit zorgt voor 950 parkeerplaatsen. De nieuwe parkeergarages maken een bezoek aan de binnenstad nog aantrekkelijker!

De diepste parkeergarage van Nederland ligt onder de Lammermarkt in Leiden en is inmiddels in gebruik genomen. De parkeergarage biedt ruimte aan 525 hoogwaardige parkeerplaatsen. De bouw van de parkeergarage onder de Garenmarkt is gestart en wordt naar verwachting eind 2019 in gebruikgenomen. Deze parkeergarage beidt straks ruimte aan 425 parkeerplaatsen.

Door parkeergarage Lammermarkt zijn de geparkeerde auto’s ondergronds verdwenen. Inmiddels is gestart met de herinrichting van de openbare ruimte op en rond de parkeergarage tot een groen evenementenplein. Op de parkeergarage kunnen grote evenementen worden georganiseerd, zoals de kermis tijdens het Leids Ontzet en een een groot evenement tijdens Koningsdag. Molen de Valk staat vlak naast de parkeergarage en is het icoon en herkenningspunt van de Lammermarkt.