Oude Singel 28

Op misschien wel het mooiste plekje van Leiden, met uitzicht op het water en op steenworp afstand van de bruisende binnenstad, vindt u dit waanzinnige grachtenpand bestaande uit een voor- en achterhuis met respectievelijk vier en een slaapkamer(s). Tussen de bewoonbare delen bevindt zich een binnenplaats en in de diepe tuin aan de achterzijde kunt u de drukte van de stad volledig buitensluiten.

Het pand staan op de lijst rijksmonumenten en is toe aan modernisering. Dit maakt de verkoop werkelijk een buitenkans voor een koper met twee rechterhanden die zoekt naar een lichte en ruimtelijke woning met veel ruimte voor eigen smaak. Het achterhuis maakt het geheel zeer geschikt voor bewoning met grote kinderen of voor wie mantelzorg verleent, daarnaast maakt de gemengde bestemming het voor ondernemers mogelijk een kantoor te huisvesten.

De Oude Singel is een fantastische omgeving op loopafstand van alles wat Leiden te bieden heeft. Uw directe buurman is gemeentelijk kunstmuseum De Lakenhal dat na renovatie binnenkort heropend wordt. In de directe omgeving vindt u diverse basis- en middelbare scholen, supermarkten, een haast eindeloos aanbod aan winkels en horecagelegenheden, musea, (film)theaters en bezienswaardigheden. Voor de deur kan betaald of via een vergunning worden geparkeerd. Ook bushaltes en station Leiden Centraal zijn gemakkelijk lopend te bereiken en via de nabijgelegen A4 en A44 rijdt u in korte tijd naar steden als Den Haag, Amsterdam en Utrecht evenals het prachtige kustgebied.

Lammermarkt 37/37A

Uniek karakteristiek pand met talrijke mogelijkheden!
In hartje Leiden, aan de Lammermarkt en naast museum De Lakenhal gelegen. Het pand behoeft renovatie en is volledig naar eigen inzicht in te delen. Het object heeft een gemengde bestemming (GD1) en omvat momenteel een benedenwoning (nummer 37) en afzonderlijke bovenwoning (nummer 37A). Hierdoor is het pand naast bewoning tevens geschikt als atelier, winkel- of kantoorruimte. Kortom, een bijzonder interessant object in het centrum van Leiden!

Indeling van de woning

Lammermarkt 37 (benedenwoning)
Entree, gang met de groepenkast en toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde. Knusse woonkamer met schouw en vaste kast, doorloop naar de achterbouw met toilet en toegang tot het plaatsje, keuken in de achterbouw met eenvoudige inrichting, eenvoudige douchegelegenheid, toegang tot de vliering met opstelling van de CV ketel (AWB).

Lammermarkt 37A (bovenwoning)
Via de voordeur met bovenlicht betreedt u de woning. Ontvangsthal met meterkast, en trapopgang naar de verdieping.

Eerste verdieping
Kleine overloop met toilet en opgang naar de 2e verdieping, woonkeuken aan de achterzijde met eenvoudige keukenblok, knusse woonkamer aan de voorzijde met uitzicht over de Lammermarkt en molen De Valk.

Tweede verdieping
Ruime overloop met de opstelling van de CV ketel (AWB) en aansluiting voor de wasmachine, twee slaapkamers, eenvoudige badkamer met wastafel en bad/douchegelegenheid.

Het pand is gelegen op een schitterende plek, midden in het bruisende stadshart van Leiden. Even een hapje eten, borrelen, winkelen, naar de sportschool, de markt of varen in de grachten: het kan allemaal op steenworp afstand.