Winkelgebied Aalmarkt

De Aalmarkt ligt in het hart van de historische binnenstad van Leiden. De herontwikkeling van dit gebied zorgt voor een versterking en uitbreiding van het kernwinkelgebied en geeft daarmee een economische impuls aan de stad.

Het Aalmarktproject bestaat uit drie deelgebieden: het Waagblok, het Stadsgehoorzaalblok en het Haarlemmerstraatblok. In deze blokken wordt er in totaal 24.000m2 winkeloppervlak herontwikkeld, waarvan 8.000m2 uitbreiding en 16.000m2 renovatie. Rekening houdend met de vele monumenten in het gebied, worden er ruimere winkelunits gecreƫerd, zodat grotere fashionketens zich in het Aalmarktgebied kunnen vestigen.

Het eerste onderdeel, het Waagblok, is begin 2014 opgeleverd. In samenwerking met MRP Development zijn de werkzaamheden aan het Stadsgehoorzaalblok in volle gang. Dit deelgebied zorgt voor een betere verbinding tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat door de realisatie van een nieuwe winkelstraat, de Catharinasteeg. Deze steeg komt uit op de Catharinabrug, die zorgt voor aansluiting met de Haarlemmerstraat. De winkels in de Catharinasteeg zullen in de komende weken de deuren openen. Aankomende september zal het nieuwe winkelgebied extra in de spotlights worden gebracht middels een wervende promotiecampagne.