Leiden krijgt aan De Vliet een nieuwe ijshal en een nieuw binnenzwembad, samen onder één dak. Het buitenbad wordt gerenoveerd. De nieuwe ijshal is een duurzame vervanging van de schaatshal aan de Vondellaan. En het zwembad is een duurzame vervanging van het Vijf Meibad.

Het indoorsportcomplex wordt duurzaam en zo klimaatneutraal mogelijk gebouwd. Het combibad en ijshal De Vliet op de kop van de Churchilllaan krijgen zonnepanelen op het dak. En daar blijft het niet bij. De restwarmte die vrijkomt bij de koeling van de ijsbaan wordt gebruikt om het binnenzwembad te verwarmen. Het naastgelegen buitenbad De Vliet wordt komende winter gerenoveerd. Na voltooiing van de het nieuwe binnenbad en ijshal wordt dit buitenbad ook van het gas afgehaald en verwarmd met de warmtepompen van de ijshal. Schaatsen op de ijsbaan wordt een bijzondere beleving doordat op twee verdiepingen kan worden geschaatst. Langeafstandsschaatsers kunnen hun rondjes rijden terwijl beneden de ijshockeyers, shorttrackers en kunstrijders hun kunsten kunnen verrichten. Omdat het midden van de ijshal open is blijft er altijd goed zicht tussen beide ijsvloeren.

Indoor sportcentrum

Tevens komt er aan de Telderskade het Indoor Sportcentrum. Dit nieuwe sportcomplex vervangt de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal. Ook wordt het de gymnastiekzaal voor de nieuwe locatie van het Leonardo College aan de Telderskade. Het Indoor Sportcentrum is bovendien een topsportaccommodatie en dus kan, onder andere, ZZ Basketball Leiden er ook gebruik van maken. Het nieuwe Indoor sportcentrum bestaat uit twee hallen: een grote topsporthal en een kleine breedte topsporthal.