Bouw Parkeergarage Garenmarkt

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de stad. Daarom krijgt Leiden twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum. Onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. Dit zorgt voor 950 parkeerplaatsen. De nieuwe parkeergarages maken een bezoek aan de binnenstad nog aantrekkelijker!

De bouw van parkeergarage Garenmarkt is in juli 2017 gestart. De garage biedt straks plek aan 425 auto’s verdeeld over vijf parkeerlagen. Zowel de inrit als de uitrit van de garage liggen in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein. Het ontwerp is gemaakt door het Leidse architectenbureau Studio VVKH. Belangrijke kenmerken van het ovaalvormige ontwerp zijn verkeersveiligheid, kolomvrije parkeervakken en een lichte uitstraling. Naar verwachting wordt parkeergarage Garenmarkt begin 2020 geopend.

Parkeergarage Lammermarkt is sinds april 2017 in gebruik en heeft onlangs haar 150.000ste bezoeker kunnen verwelkomen. Dit bouwkundig wereldwonder heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals de ESPA Gold Award van de European Parking Association, de Rijnlandse Architectuurprijs en de Betonprijs. De ‘diepste garage van Europa’ biedt ruimte aan 525 parkeerplaatsen, verdeeld over zeven parkeerlagen tot 22 meter diep.