Parkeergarage en eventplein Lammermarkt

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de stad. Daarom krijgt Leiden twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum. Onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. Dit zorgt voor 950 parkeerplaatsen. De nieuwe parkeergarages maken een bezoek aan de binnenstad nog aantrekkelijker!

De diepste parkeergarage van Nederland ligt onder de Lammermarkt in Leiden en is sinds april 2017 in gebruik. Onlangs heeft zij haar 150.000ste bezoeker kunnen verwelkomen. Dit bouwkundig wereldwonder heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals de ESPA Gold Award van de European Parking Association, de Rijnlandse Architectuurprijs en de Betonprijs. De ‘diepste garage van Europa’ biedt ruimte aan 525 parkeerplaatsen, verdeeld over zeven parkeerlagen tot 22 meter diep.

Groen evenementenplein

Nu de auto’s ondergronds parkeren, is de Lammermarkt omgevormd tot een groen evenementenplein. Hier kunnen grote en kleine evenementen worden georganiseerd. Er blijft voldoende ruimte voor de jaarlijkse 3 oktoberkermis en een groot optreden op Koningsdag. Met Molen de Valk als icoon en groene oevers langs de singel, wordt de Lammermarkt ook een belangrijke schakel in het Singelpark. Het evenementenplein wordt gecombineerd met een groene inrichting.

Lammermarkt

De Lammermarkt heeft een nieuwe inrichting gekregen.Rondom molen de Valk is een evenementenplein gemaakt. Daaronder is parkeergarage Lammermarkt met 525 plaatsen.

Het grootste gedeelte van dit project is al opgeleverd, er resteert nog een deel aan de zijde waar de Valkbrug wordt gebouwd

Garenmarkt

De bouw van de parkeergarage onder de Garenmarkt is in juli 2017 gestart. De parkeergarage wordt naar verwachting begin 2020 geopend. Zij biedt straks ruimte aan 425 parkeerplaatsen verdeeld over vijf parkeerlagen.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.