Het deelgebied Nieuw Rhijngeest-Zuid heeft zeer veel potentie als een van de grootste ontwikkellocaties van het Bio Science Park. Gelegen in het Oegstgeesterdeel voorziet deze locatie in een ruime diversiteit aan beschikbare kavels voor vestiging van life science bedrijven in alle categorieën (lab/kantoor en combinaties) en in kleine en grote volumes (vanaf ca. 2.500 m2 BVO). In juli 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor woningbouw in Nieuw-Rhijngeest Zuid goedgekeurd. Dit betekent dat het plan nu verder uitgewerkt kan worden in concrete plannen.

Middengebied

Het zogenoemde middengebied is bestemd voor categorie 1 en 2 life science bedrijven (lab/kantoor) en heeft aan de noordkant een strook van kleine percelen geschikt voor kleinere bouwvolumes vanaf ca. 2.500 m2 BVO. Parkeren vindt plaats in een gemeenschappelijke parkeervoorziening in het midden van het gebied die wordt gedeeld met bedrijven op de omliggende kavels. De zuidkant van het middengebied biedt ruimte aan grotere bouwvolumes.

Oost- en zuidrand

De zichtlocaties langs de A44 en N206 zijn bestemd voor categorie 3 life science bedrijven (Life Science & Health bedrijven en gerelateerde kantoren).

Noord- en Westrand

De randen aan de noord- en westzijde van het gebied zijn bedoeld voor woningbouw. Er komen maximaal 800 nieuwe woningen, 300 voor studenten en 500 woningen in andere categorieën, zoals onder andere middelgrote huurwoningen en 25% sociale woningbouw.

Project Elements

Elements is een multifucntioneel hyperflexibel kantoor- en laboratoriumgebouw centraal gelegen in het Nederlands zakencentrum van biomedische wetenschap: het Leiden Bio Science Park. Het object is gelegen tussen de grote steden in Nederland en op korte afstand Schiphol Airport. Elements bestaat uit 6 grote vloeren van circa 2.000 m2, waardoor het totale object een omvang heeft van circa 12.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Onder het gebouw is een parkeergarage gelegen met ruimte voor circa 170 auto’s alsmede een tweelaags fietsenstalling. De tuin op de entreeverdieping verbindt de buitenruimtes met de omgeving. Vanuit hier zijn de kantoorvloeren eenvoudig te bereiken.

De verbindingen tussen de verdiepingen in zijn visueel zichtbaar en bevinden zich op duidelijk zichtbare punten in het gebouw. Dit vergroot het vermogen om ruimtes en verbindingen aan te passen tijdens de ontwerp- en bouwfase, daarnaast bieden de ruimtes veel flexibiliteit. Een plafondhoogte van 3 meter geeft voldoende ruimte voor kanalen in de laboratoriumruimtes alsmede zeer riante raampartijen voor de kantoorruimtes. De grote 16 meter brede vloeren bieden extra flexibiliteit en bieden mogelijkheden voor zowel open als gesloten kantoorconcepten, vergaderruimtes, laboratoriumruimtes en kantoren. De grote vloeren stimuleren een moderne manier van werken in verschillende types kantoor- of labruimte met goede interne verbindingen en communicatie.

Bent u geïnteresseerd in het huren van kantoor- of laboratoriumruimte in Elements?
Ga naar elementsleiden.nl en neem contact op met de makelaars voor meer informatie.